Rózsavölgyi Csokoládé

Műhelyünk a Soroksári úton egy régi malomépületben van, ahol feldolgozzuk venezuelai és madagaszkári kakaóbabjainkat aztán itt készülnek ezekből a csokoládékból a bonbonok, táblák, szobrok, forró csokoládék, drazsék és még sok minden.
Miután megérkezik a kakaóbab, elkezdődik a feldolgozás. A kakaóbabokat először tisztítjuk, aztán kíméletesen pörköljük, lehéjazzuk, hengereljük majd belekerül egy örlő-konsírozó gépbe, és ott is marad jó néhány óráig. A kakaómassza egy darabig önmagában majd a bio nádcukorral kiegészítve örlődik a gépben, hogy a csokoládé szemcsemérete lecsökkenjen a kívánatos méretűre.

A kíméletes pörkölésnek és örlésnek köszönhetően ezeknek a kakaóbaboknak az ízéből nem veszítünk semmit. Csokoládéinkat a londoni Academy of Chocolate 2011-es versenyén ezüst és bronzéremmel is jutalmazták a Bean-to-Bar Best Dark Bar főkategóriában.
Mivel a bonbonokba is ezek a csokoládék kerülnek, így a kakaóbab íz ezekben a termékekben is érezhető, sőt mivel teljesen natúr csokoládékat készítünk, azaz nem teszünk bele vaníliát, ezért minden fűszer vagy olaj íze is egyszerűbben érvényesül. Az AoC 2011-es versenyén bonbon kategóriában is ezüstérmet nyertünk.

Királyi Pál u. 6., 1053 Budapest, Hungary
Open: M-F: 10:30-13:00 and 13:30-18:30 Sa: 12-18
Factory, orders: +36 30 5044 294, +36 30 6831 228
Shop: +36 30 814 8929
info: http://www.rozsavolgyi.com/

You should add a rate for this post:

Leave a Reply Text

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük