Harchapuri Georgian Restaurant

HACHAPURI
az első fine dining Grúz Étterem, Budapest szívében, mely legjobban képviseli az autentikus Kaukázusi gasztronómiát modern és hangulatos berendezésével, közvetlen kilátással a Szent István Bazilikára.
Éttermünket 2013-ban nyitottuk meg az Andrássy út 3-ban, azzal a céllal, hogy ezt az egyedi és különleges gasztronómiát bemutathassuk magyar vendégeinknek, illetve az ebbe a gyönyörű városba látogató külföldieknek.
Az ételek minőségét grúz szakácsaink garantálják: Alex, Iakob és Lasha, akik azért jöttek Magyarországra, hogy magukkal hozzák a Selyemút gasztronómiájának ízeit és ételkészítési technikáit.

A bortól a Tamada-ig
Évszázadokon keresztül kereskedők Közép-Keletről, Ázsiából vagy Indiából utaztak át Grúzián Európából, vagy Európa felé, magukkal hozva hagyományos zöldségeiket, zöld- és szárított fűszereiket. Ezért a grúz gasztronómia a különféle vegetáriánus és húsos ételek kombinációja, a régió legfinomabb pörköltjeivel.
Amennyiben igazán bele szeretne ízlelni ebbe a különleges gasztronómiába, akkor mindenképpen igyon egy korty grúz bort, melynek készítése több ezer éve történelemre tekint vissza. Széles körben úgy tartják, hogy a borkészítést itt kezdték el először, 7000 évvel ezelőtt. Valójában az angol “wine” szó is a “gvino” (grúz bor) szóból ered.
A lakomák és a vendégszeretet a grúz kultúra tartóoszlopa, tehát látogasson meg minket, vagy hívjon minket házhozszállítással és élvezze a kaukázusi gasztro-kalandot.

Web: http://hachapuri.com/en/home/
36 30 822 03 65
[email protected]
Hachapuri Restaurant

You should add a rate for this post:

Leave a Reply Text

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük